На днешната дата, преди 54 години, е родена една от най-слънчевите

...
На днешната дата, преди 54 години, е родена една от най-слънчевите
Коментари Харесай

Сорая: една красива приказка с тъжен край

На днешната дата, преди 54 години, е родена една от най-слънчевите и обичани латинопевици по целия свят - красивата и мелодична приказка Сорая. Талантливата и нежна певица, която си отива едвам на 37 години.

Нейната история е колкото звездна, толкоз и трагична. Тя се ражда през 1969 година в Пойнт Плезънт, Ню Джърси. Още като мъничка се отличава с невероятната си хубост и зарево, бликащо от големите ѝ и изразителни очи. Ражда се в семейство на емигранти и е с колумбийски корени. 



Музиката я пленява, когато е едвам на 5 година Тогава Сорая слуша в унес по какъв начин чичо ѝ свири латино на китара и напълно скоро тя получава личен интрумент, който съумява да усвои сама. Малко по-късно бъдещата звездна певица хваща цигулката, а първата ѝ изява е в влиятелната зала „ Карнеги Хол “. Сорая е изцяло подвластна на пристрастеността към музиката и стартира да написа авторски песни още в ученическите си години. Когато приключва учебно заведение и продължава образованието си в университет, тя не стопира да свири и да пее по локални кафенета и заведения.



Междувременно Сорая получава най-големия удар от ориста. Майка ѝ се разболява от рак на гърдата, когато певицата е единствено на 12. Борбата с подлата болест продължава през идващите 10 години, за жалост изходът е съдбовен. Сорая се сбогува с майка си, когато е на 22. Мъката ѝ я подтиква да се потопи още по-дълбоко в музиката и записва първия си албум. През 1996 година тя прави огромния си пробив, като подписва първия си контракт с огромна музикална компания. Албумът ѝ, отдаден на тъгата по майка ѝ, е със заглавието „ On Night Like This ” и ѝ носи огромен триумф. Вторият ѝ албум „ Wall of Smiles ” ѝ печели международна популярност.

Още при започване на кариерата си тя дели една сцена със звезди като Дзукеро, Стинг, Майкъл Болтън и Аланис Морисет. Светът просто се влюбва в красивия ѝ глас, заразяващата сила, която излъчва, и динамичните ѝ песни.

Малко след появяването на третия си албум, Сорая получава втория максимален удар от ориста. Разболява се от рак на гърдата – същото заболяване, което погуби майка ѝ единствено няколко години по-рано. Леля ѝ и баба ѝ умират след същата диагноза. Годината е 2000 година, а Сорая е единствено на 31. Тя научава, че е болна в 3-и етап и идващите две години прекарава отвън светлината на прожекторите в яростна борба за живота си.



За наслада на почитателите, Сорая се завръща през 2003 година с нови сили и нова музика. Певицата показва два нови албума през идващите две години и още веднъж съумява да плени света с горещи латино ритми и не пропуща да се усмихва необятно, когато е на сцената. Тя получава и безчет награди, в това число и Грами.

Сорая не се предава до последно и не стопира да споделя музиката си със света, само че за жалост ракът се оказва по-силен от нея. Тя продължава лекуването си с химиотерапия и лъчетерапия, в това време написа и книга за борбата с заболяването.

Красивата певица не съумява да се пребори за живота си и издъхва на 10-и май, 2006 година Само и вечно на 37...



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР